Poh-Heng-Court

Poh Heng Court

Designer: Dess Chew

Property Type: Condo

Renovation Cost: $160,000

Style: Eclectic, Industrial

A walk up Condominium unit made use of wood elements and natural lighting to recreate a resort-like feel.

 

After hacking a false ceiling away, white patches and nails were left behind to create a raw texture. 

 

The main door is made out of nyatoh plywood that has been locked in between a mild steel frame. The texture of nyatoh wood mimics the real wood of an unsanded texture that is rough and hairy.

 

The bedroom walls are completed with nyatoh wood. The flooring is made of cement screed. 

 

Specially selected marine plywood has been used for the TV feature and wardrobes to create the unique curvatures. 

 

Clean and white subway tiles were used in the bathroom to make the space look bigger and brighter. 

 

 

empty-user-icon

Thank you for submitting your information.